18 Ocak 2008 Cuma

FOTOĞRAF MECLİSİ NEDİR?

Türk Fotoğrafının her şeyiyle ilgilenip temel düzenlemeleri yapacak, standartları belirleyecek, gerekirse bu konuda kurallar koyacak ve fotoğrafla ilgili her kesimi içine alacak bilgilendirici, kavrayıcı, koruyucu ve üst konumda olan ama baskı kurmayan bir yapıya, ortak bir yapıya, bir kuruma gerek var.
Fotoğraf Meclisi’ne gerek var…

Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun temsil ettiklerinin dışında kalanlar, Profesyonel Tanıtım Fotoğrafçıları Derneği’nin dışında kalanlar, Fotoğraf Sanatkârları Odası’nın dışında kalanlar, fotoğraf malzemesi üretenlerin dışında kalanlar, fotoğraf malzemesi satanların dışında kalanlar, fotoğraf yayıncıları’nın dışında kalanlar, fotoğraf eğitimi veren işletmelerin dışında kalanlar, fotoğraf galerileri’nin dışında kalanlar, basın fotoğrafçılığı yapanlar, fotoğraf sanatı için çalışanlar, yalnızca kendisi için fotoğraf çekenler veya hiç fotoğraf çekmeyip yalnızca fotoğraf düşünenler…

Yani, yolu belki de hiçbir zaman, hiçbir yerde kesişmeyecek olan fotoğraf kitlelerinin bağlı olacağı, onlara öncülük edeceği, onları toparlayacağı, onlara danışmanlık yapacağı, Türk Fotoğrafı’nın sorunlarının konuşulacağı, çözüm önerilerinin getirileceği ve altında onlarca önemli, değerli imzanın olacağı, alacağı kararlarla büyük bir baskı grubu olacak olan Fotoğraf Meclisi… (10 Şubat 2005)

Bunun için önce duyarlı bir kitle ve altyapı oluşturup daha sonra hedef için çalışmak gerekiyor. Fotoğraf Meclisi bundan dolayı şimdilik aşağıdaki tanımı kendine daha uygun görüyor.
"Fotoğrafla ilgili her konuda haberleşmek, bilgi paylaşmak, konuşmak, yazışmak, tartışmak. Fotoğraf tarihi, tekniği, estetiği, kültürü konusunda arşiv oluşturmak. Fotoğraf eğitimleri yapmak, geziler düzenlemek. Fotoğrafla ilgili duyarlı bir topluluk oluşturup bunu toplumsal bir güce çevirmek..."

1 yorum:

Emre dedi ki...

Bülent Hocam blog için teşekkürler!
Emre YILDIRIM